tajine met kabeljauw *

Standaard

tajine-kabIngrediënten  voor 4  Personen:

– 1 grote pastinaak
– 2 grote wortelen
– 1 groene paprika
– 1 tomaat
– 1 zoete aardappel
– 1 ui
– bladpeterselie
– 1 citroen
– 400 gr kabeljauw
– 3 teentjes look
– 1 eetlepel paprika poeder
– 1 blokje verse gember (2cm)
– 1 peper en zout

Bereiding

Maak een marinade van olijfolie, citroensap ( 1/2 citroen), look, gember, versnipperde bladpeterselie, paprikapoeder, peper en zout. Laat de in moten gesneden vis een uurtje in de marinade trekken.
Doe wat olijfolie in de tajine schaal.
Snij al de groenten in reepjes en leg ze in de tajine schaal. Voeg ook de rest van de bladpeterselie bij. Leg de vis op de groenten en giet de marinade en 10 eetlepels water erover . Leg nog enkele citroenschijfjes op de vis. Doe het deksel op de tajine schaal.
Zet de tajine gedrurende 5 minuutjes op een hevig vuur en daarna nog 30 minuten op een zacht vuur. Tajine toe laten tot einde.
Serveren met brood.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s