Muesli zelf maken *

Standaard

muesli

Als je zelf muesli maakt kun je voor je eigen favoriete samenstelling kiezen. De basis van muesli bestaat uit graanvlokken (60%) waar je
noten (amandelen, hazelnoten, okkernoten…) en zaden ( sesam zaad, lijnzaad) en fruit ( vers of gedroogd) aan toevoegt.
Je kunt muesli beter verteerbaar maken als je het een uur of langer weekt. Of je laat het 10 minuten wellen in opgewarmde melk : 1 grote tas melk op het vuur zetten en 2/3 tas( ongeroosterde ) muesli in strooien, roeren en even verwarmen , melk niet laten koken. Pap van het vuur halen en nog 10 minuutjes laten staan.

Muesli kun je eventueel roosteren in, een beetje kokosolie op een bakplaat en vlokken erover uitspreiden. In de oven zetten gedurende ongeveer 15 minuten op 150ºC ( kan ook in een grote pan) Het roosteren maakt de muesli ook nog lichter verteerbaar. Na het roosteren kan je ook verse of gedroogde vruchten (rozijnen, stukjes vijgen, abrikozen, appel, banaan, dadels, pruimen, enzovoort) toevoegen. Boekweitkorrels (geroosterd) en rijstvlokken geven een lekker knapperig effekt.

Ingrediënten voor 800gr musli.
–350gram graanvlokken.-koffielepel kokos-olie.-4 eetlepels agave siroop ( of ander zoetmiddel geen wit suiker of kunstmatig zoetmiddel!).-1 eetlepels pompoenzaden.-1 eetlepels lijnzaad.-1 eetlepels zonnebloempitten-1 eetlepels sesamzaadjes.-150 gram grofgehakte gedroogde rozijnen ( of ander gedroogd fruit )-80 gram ontpitte,grofgehakte dadels.

Voorbereiding
-Verwarm de oven op 150 graden.

Bereidingswijze
-Meng de granen en pitten,olie en siroop in een grote lage bakvorm.
-Rooster ze gedurende 20 minuten,totdat ze lichtbruin zijn.
-Schep ze tijdens het roosteren minstens 3 keer om.
-Laat de geroosterde granen 10 minuten afkoelen en roer de resterende ingriedienten erdoor.

Serveertips
-Je kan hem bewaren in een luchtdichte bus in de koelkast gedurende 3 maanden.
-Dien de musli op met soja melk ( of andere plantaardige melk) en stukjes vers seizoensfruit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s