Gierst linzen burgers *

Standaard

Ingrediënten voor 6 personengierstlapjes

– 2  koppen gierst

– 1 kop oranje linzen ( let op de kooktijd)

– 1  ui

– 1 teentje look

– 1 groot ei

– 3 soeplepel curcuma

–  1 soeplepel sesamzaadjes   of andere zaadjes of gemalen nootjes

–  1 soeplepel sojusaus

Bereiding

Gierst  en linzen koken in dubbel hoeveelheid water met een laurierblad gedurende 20 minuten.  Let op de kooktijd voor gierst en linzen moet ongeveer dezelfde zijn. Na koken laten afkoelen.

Ui en look fruiten in de pan met een beetje olie.

Al de  ingrediënten mengen in een grote kom tot een gladde massa.

Met vochtige handen platte balletjes rollen en bakken in een hete pan met olijfolie, maximum acht per keer.

Heerlijk bij gewokte groentjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s