Tajine met linzenballetjes en ei*

Standaard

Recept voor 4 personen

Ingrediënten linzenballetjesimagesCA33AV8D

350 gram linzen
2 theelepels geroosterd sesamzaad
1 theelepel zout
1/2 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel chilipoeder
1 kleine ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
4 takjes koriander en 4 takjes groffe peterselie
peper

Bereiding
Kook de linzen 45 minuten. Doe  de gekookte linzen met alle andere ingrediënten in een keukenmachine en pureer ze tot een heel fijne pasta.  Neem vervolgens een eetlepel van het deeg  en rol er een balletje van ter grootte van een walnoot. Verhit in een frituurpan de olie tot 180 graden, laat de balletjes er voorzichtig inglijden en bak ze in 2 tot 3 minuten goudbruin of bak ze in kleine hoeveelheden ( max 6)  in de wok.
Gebruik deze balletjes als vleesvervanger in de tajine.

Ingrediënten tajine
2 wortel, 1 pastinaak, 4 aardappelen, 1 rode paprika, 1/2 bakje champignons, 1 tomaat  en 1 grote ui.
1 eetlepel geroosterd komijnzaad
1 eetlepel geroosterd korianderzaad
1 eetlepel groentebouillon opglost in warm water
2 eieren
16 linzenballetjes

Bereidingen tajine
Bedek de bodem van de tajine met 3 eetlepels olijfolie. Doe al de groenten in grote stukken in de schaal, giet het glas water over het geheel en zet de tajine met het deksel op een hevig vuur gedurende 5 minuten, vuur zacht zetten en nog 40 minuten stoven.
Laatste 8 minuten balletjes en droge kruiden toevoegen en breek de eieren open over de schaal. Bij het opdien koriander en peterselie fijnsnipperen en verdelen over het gercht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s