Ingrediënten
300 g kikkererwtenmeel
200 g amandelmeel
50 g haverzemelen
2 kl komijnpoeder
4 eieren
150 ml yoghurt
5 el maanzaad of lijnzaad
6 el olijfolie
1 grote rode paprika
Enkele zwarte en groene olijven
1 el bakpoeder
Bereiding
Doe het kikkererwtmeel, amandelmeel en haverzemelen in een kom. Voeg ook de zaden of pitten en komijnpoeder toe.
Klop de eieren op en voeg yoghurt en olijfolie toe, roer dit mengsel onder het meel. Snipper de paprika in fijne stukjes en meng 2/3 onder het deeg. Voeg als laatste het bakpoeder toe. Kneed alles goed en laat het deeg 30 minuten rusten.
Maak balletjes van het deeg en druk ze plat in de ingevette taartvormpjes. Leg op de taartjes nog wat van de fijngesnipperde paprika en eventueel enkele halve olijven. Bak de taartjes 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.