rolletjes van gerookte zalm met rammenas *

Standaard

 Ingrediënten  voor 4 personen

  • 1 rammenas geschild (  400 gr) 
  • 8 grote warmoesbladeren
  • 120g gerookte zalm, dun gesneden ( 8 lapjes)
  • 5 takjes verse tijm
  • 2 dl zure room
  • peper en zout

Bereiding

  1. Rasp de rammenas en vermeng met peper en zout
  2. Laat 20 minuten in zout water weken om zacht te worden.
  3. Was de warmoesbladeren en verwijder de stelen.
  4. Kook ze 2 minuten met een beetje zout in een afgesloten pan om ze zacht te maken.
  5. Spoel ze met koud water en dep ze droog.
  6. Leg de zalmplakjes op een plank.
  7. Leg de warmoesbladeren op de zalm en mooi afsnijden aan de randen.
  8. Verdeel de rammenas gelijkmatig, rol de plakjes zalm op en steek ze vast met een houten cocktailprikker.
  9. Meng de tijm onder de zure room en verdeel over de rollen en zet ze een uur in de koelkast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s