Tofu stoofpotje ( vegetarische goulash) *

Standaard

Ingrediëntenphoto

1 Wortel

1 grote ui

1/2  rode paprika

3 eetlepels olie ( olijfolie of andere olie)

100 gr champignons

250 gr Tofu

1 koffielepel korianderzaad fijngemalen

1 koffielepel kurkuma

1 koffielepel zoete paprika

1 teentje look

1 eetlepel tamari

5 eetlepels tomatenpuree

1 takje tijm  1 takje oregano

snuifje peper en zout

ongeveer water 1 liter

Bereidingswijze

Snij alle groenten ( geen champignions) in grote stukken van 2 cm, verhit wat olie in een kookpot en bak de groenten zachtjes aan. Doe er enkele eetlepels water bij en stoof verder gedurende 5 minuten. Snij ondertussen de tofu in blokjes van 2 cm en meng  de blokjes ( zonder ze te breken)  zachtjes bij de groenten. Voeg ook de geplette look en de tamari toe en leg de takjes verse kruiden op het mengsel. Laat 20 minuten  sudderen op een laag vuur.

Borstel de champignons schoon en snij ze in 4 delen, bak ze in wat olie in een pan. Voeg ze daarna bij het stoofpotje.photo

Laat het stoofpotje minimun een halfuurtje trekken, zodat de smaken goed mengen. Haal de takjes kruiden eruit.

Serveer met rijst of andere granen en wat kiemen op het stoofpotje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s