Linzenblinis **

Standaard

linzenIngrediënten voor 4 personen

1 ui

150 gr bruine linzen

2 teentjes knoflook

150 gr bloem

150 ml melk

8 eetlepels havermout

1 ei

2 eetlepels olie

1 takje tijm

2 laurierblaadje

zout en peper

Bereidingswijze

Laat de linzen eerst 12 uur wellen in 2 koppen water, giet het overtollige water af.rijstkurkuma

Kook de geweekte linzen 30 min. in water ( 1 deel linzen + 2 delen water).

Voeg tijdens het koken bij de linzen :  laurier, tijm, fijngesnipperde ui en look toe

Verwijder de laurier en tijm als al het water is ingekookt.

Maak beslag met het losgeklopt ei, bloem, havermout en melk en voeg het afgekoelde gare linzenmengsel toe.

Afkruiden met peper en zout.

Doe de olie in een hete pan en bak van het beslag ronde blinis langs beide kanten.

Heerlijk met kurkuma  rijst,  ( 2 koppen) rijst koken met een takje lavas en een takje tijm.

Kruiden met 1 eetlepel kurkuma een snuifje zwarte peper en 1 eetlepel olijfolen.

Eén reactie Volgende »

  1. Pingback: Pompoenschotel met paprika* | De Gezonde Smullebek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s