speltcitroencake *** met stevia**

Standaard

Ingrediënten

3 ei

60 gr bruine riet suiker  + 1 theelepel groen steviapoeder   ( of 40 gr meer suiker)

110 gr boter

3 eetlepels soyaroom

140 gr bloem    75 gr tarwe  75gr spelt

1 koffielepel bakpoeder

geraspte schil van 1 citroen

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 C.

Rasp de schil van de citroen.

Klop de eieren met de suiker luchtig op

Smelt de boter ( in de opwarmde oven).

Meng de boter en de room bij  het eimengsel.

Zeef de spelt en tarwe bloem in een kom voeg het bakpoeder en de stevia bij.

Meng alles onder elkaar, als laatst de  geraspte citroenschil.

Doe het mengsel in een flexibele vorm.   Bak de cake 30 minuten op 180 °C.

Steek een priem door de cake, als er geen deeg  aankleeft is de cake klaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s