Ovenschotel met vegetarisch gehakt, pastinaakpuree en bloemkool **

Standaard

Kookevenement via activate.me,Knipsel meer info klik op de link

Ingrediënten  voor 6 personen

150 gr bruine linzen
300 gr vegetarisch gehakt
300 gr aardappelen (ongeveer 6)
400gr pastinaak (ongeveer 4)
1 grote bloemkool
2 eetlepel kokosolie
4 eetlepel roomkaas
150 gr gemalen kaas
1 dl volle melk
1 klontje boter  ongeveer 20 gr
4 teentjes look (fijngesnipperd)
1 grote ui (fijngesnipperd) 1 groen van prei (fijngesnipperd)
1 blokje groentebouillon
3 eetlepels paneermeel
1 theelepel muskaatnoot
1 soeplepel ras el hanout
takje tijm
peper en zout

Bereiding

Laat de linzen 1 uur wellen in kokend water met 1 blokje bouillon.

Schil en snij de aardappelen en de pastinaak in grove stukken, breng ze aan de kook in ruim gezouten water. Giet de aardappelen en pastinaak af wanneer ze beetgaar zijn en pureer ze. Meng de melk en boter onder de puree en breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

Kook de afgespoelde linzen een half uur in water ( 1 deel linzen op 2 delen water), voeg de fijngesnipperde ui, prei en look toe en laat gedurende half uur verder garen op een zacht vuur. Voeg op het einde de ras el hanout toe.

Verwarm de oven voor op 180°C.

Maak de bloemkool schoon, snijd ze in roosjes en stoom of kook ze ongeveer 10 minuten in ruim, gezouten water. Haal de roosjes uit het kookvocht en roer onder dit kookvocht (ongeveer 1 dl)  de roomkaas tot een gladde saus. Meng de bloemkool voorzichtig onder deze saus.

Meng het vegetarisch gehakt met het gare linzen groentemengsel en bedek hiermee de bodem van een ingevette ovenschotel ( of kleine aparte vuurvaste schaaltjes), vervolgens een laag bloemkoolroosjes, daarna de gemalen kaas en als laatste een laag puree. Zorg ervoor dat de 3 verschillende lagen zich niet vermengen.

Bestrooi met paneermeel, enkel blaadjes tijm en enkele klontjes van de resterende boter

Plaats de schotel ongeveer gedurende 30 minuten in de oven op 180°C.

Volgende »

  1. Pingback: Parmentier schotel met bloemkool en zoete aardappel* | De Gezonde Smullebek

  2. Pingback: Ovenschotel met vegetarisch gehakt butternutpuree en bloemkool* | De Gezonde Smullebek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s