Bietenhummus met kikkererwten en tahin*

Standaard

Ingrediëntenbietendip
• 1 flinke rode biet (gaar gekookt)
• 175 g gare kikkererwten (zelf geweekt en gekookt*, of uit blik)
• 1 teentje knoflook, het sap van 1 citroen,  2 el tahin (sesampasta), 3 el olijfolie, 1 tl komijn

Bereiding
1. Mix de kikkererwten en de rode biet in een blender of keukenrobot.
2. Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot er een gladde paté ontstaat.

*Laat de kikkererwten een nacht weken en kook ze in ruim water (zonder zout) in ongeveer 1 uur gaar. Of sneller, ongeveer 20 minuten, in de snelkookpan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s