Soep van oost indische kers*

Standaard

Ingrediënten

Voor 6 Personen:IMG_1965

– 1 kleine knolselder

– 2 grote uien

– oost indische kers blaadjes en bloemen (veel +- 50 blaadjes 6 bloemen)

– 1 wortel

– 2 eetlepels kokosvet

– 1 tak lavas

– 2 laurierblad

– 1 soeplepel curry

– peper en zout naar smaak

– 2.5 Liter water

– 2 eetlepels groentebouillon

– 2 eetlepel zonneblempitten geroosterd

Bereiding

Schil de ui, de knolselder en de wortel.  Snij alle groenten in blokjes.

Verwarm het kokosvet in een soepketel en fruit hierin alle groenten 5 minuutjes. Voeg een beetje water toe en laat de groenten nog 5 minuutjes stoven op een zacht vuur, regelmatig roeren.

Maak een bouquet garni van laurierblad en lavas.

Overgiet met het water en breng aan de kook. Voeg ook groentebouillon, de curry en het bouquet garni toe. Laat 30 minuutjes doorkoken op een zacht vuur.

Snij de blaadjes oost indische kers in fijne reepjes en voeg bij, laat nog 5 minuutjes koken.

Mix de soep. Serveer de soep en verdeel de pitten, de bloemen en overige blaadjes in de kommen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s