Rode bietensla met appels en mierikswortel*

Standaard

Ingrediëntenfoto

    voor 4 personen

  • 500 gr rode bieten
  • 12 hazelnoten
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 1 grote appel
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • ½ -1 theelepel mierikswortel (vers of uit een potje)
  • 3 eetlepel room
  • enkele takjes verse peterselie

Bereiding

  1. Schil de rode biet en rasp ze fijn.
  2. Hak de noten en rooster ze samen met de pijnboompitten kort in een droge koekenpan op middelhoog vuur (houd enkele noten apart).
  3. Meng de balsamico azijn, olijfolie, honing en peterselie door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schil de appels en rasp ook fijn.
  5.  Meng alles door elkaar en zet in de koelkast zodat de smaken kunnen versmelten.
  6. Rasp de mierikswortel en vermeng met de room. Schep dit mengsel op de rode bietensla en werk af met enkele noten en blaadjes peterselie.

Volgende »

  1. Pingback: Workshop “praktisch vegetarisch koken” bij Noosa | De Gezonde Smullebek

  2. Pingback: De veggieburgers waren weer in trek* | De Gezonde Smullebek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s