Amuse van rode biettartaar met gerookte forel en mierikswortel *

Standaard

Kookevenement via activate.me,Knipsel meer info klik op de link

Ingrediënten
de tartaar:

  • 1 grote rode biet
  • 1 uiIMG_0693
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 koffielepel citroensap
  • 4 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 koffielepel Engelse saus (Worcestersaus)
  • tabasco enkel druppels
  • 1 koffielepel appelazijn
  • 1 eetlepel kappers
  • peper
  • zeezout

de saus:

  • 1 koffielepel mierikswortel (geraspt in een bokaaltje)
  • 2 eetlepels zure room
  • een scheutje citroensap

afwerking:

  • 150 g gerookte forel
  • 1⁄2 groene appel (Granny Smith)
  • citroensap

bereiding

de tartaar:

  • Kook de rode biet ongeschild in water. Laat goed afkoelen.
  • Pel de gare rode biet, snij ze grof en pureer de stukken in de blender.
  • Hak de kappertjes, de ajuin en de peterselie fijn.
  • Meng de Engelse saus, de tabasco, de mayonaise, de ui, de kappertjes, de azijn en de peterselie door de gepureerde biet.
  • Kruid naar smaak met peper en zout.

de saus:

  • Meng de zure room, de mierikswortel en het citroensap samen.
  • Kruid naar smaak met peper en zout.

afwerking:

Snij de gerookte forel in gelijke reepjes. Schil de appel en snij de vrucht in kleine plakjes, leg ze in wat citroensap.
Doe de tartaar van rode biet in de amuse glaasjes. Leg op de tartaar enkele reepjes forel en daarop een half theelepel mierikswortelsaus. Werk af met een schijfje appel en een toefje peterselie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s