Broodje guacomole met gerookte forel en witloof **

Standaard

Ingrediënten voor 2 broodjesIMG_2480
1 rijpe avocado
100 gr gerookte forel ( voor vegan variatie zonder forel, 1 één koffielepel sojusaus toevoegen)
sap van een halve citroen
1 koffielepel fijngehakte verse oregano of gedroogde oregano
1 stronkje witloof
peper, zout.

indexBereidingswijze
Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snij de forel in stukken. Meng al de ingrediënten (behalve het witloof) en prak ze tot een gladde pasta. Breng op smaak met peper en zout.
Was het stronkje witloof en snij in fijne ringen.
Snij een broodje doormidden en smeer een laag guacomole op één helft, verdeel er de witloofringetjes over.

Tip!  Ook leuk als amuse.
Een koffielepel guacomole op een blaadje witloof smeren, werk af met een plukje verse peterselie en een stukje forel.

Advertentie

Eén reactie Volgende »

  1. Pingback: Broodmaaltijd zonder kaas en hesp :o)* | De Gezonde Smullebek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s