Ingrediënten voor 2 broodjes
1 rijpe avocado
100 gr gerookte forel ( voor vegan variatie zonder forel, 1 één koffielepel sojusaus toevoegen)
sap van een halve citroen
1 koffielepel fijngehakte verse oregano of gedroogde oregano
1 stronkje witloof
peper, zout.
Bereidingswijze
Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snij de forel in stukken. Meng al de ingrediënten (behalve het witloof) en prak ze tot een gladde pasta. Breng op smaak met peper en zout.
Was het stronkje witloof en snij in fijne ringen.
Snij een broodje doormidden en smeer een laag guacomole op één helft, verdeel er de witloofringetjes over.
Tip! Ook leuk als amuse.
Een koffielepel guacomole op een blaadje witloof smeren, werk af met een plukje verse peterselie en een stukje forel.
Pingback: Broodmaaltijd zonder kaas en hesp :o)* | De Gezonde Smullebek