Koolrabiroomsoep met marjolein*

Standaard

Ingrediënten   voor 4 Personen
–  2 koolrabi ( ongeveer 500 gr)rabisoep

– 1 prei stengel

– 1 grote ui

– 2 teentjes look

– 2 eetlepels kokosvet

– 3 eetlepel gedroogde marjolein

– mespunt nootmuskaat

– peper en zeezout naar smaak

– 1,5  liter water

– 2 eetlepels groentebouillon

– 4 eetlepel sojaroom

Bereiding

Schil de ui en de look, snipper ze fijn.  Was de koolrabi, verwijder de groene bladeren en  snij  in  blokjes.

Was de prei en snij het preiwit in grote ringen, het licht groen gedeelte in fijne ringen en hou deze apart.

Verwarm het kokosvet in een soepketel en fruit hierin alle groenten  5 minuutjes.

Voeg een beetje water toe en laat de groenten nog 5 minuutjes stoven op een zacht vuur, regelmatig roeren.

Overgiet met het liter water en voeg ook groentebouillon, nootmuskaat en marjolein toe.IMG_2586

Laat 30 minuutjes doorkoken op een zacht vuur.

De lichtgroene preisnippers kort bakken in wat olie, zodat ze nog knapperig zijn

Mix de soep. Op smaak brengen met peper en zout. Serveer de soep  in  kommen.

Werk af met  fijne preiringen en druppel de room op de soep.

Bij een niet vegetarische variant, kan je garnalen toevoegen.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s