Ingrediënten voor 4 Personen
– 2 koolrabi ( ongeveer 500 gr)
– 1 prei stengel
– 1 grote ui
– 2 teentjes look
– 2 eetlepels kokosvet
– 3 eetlepel gedroogde marjolein
– mespunt nootmuskaat
– peper en zeezout naar smaak
– 1,5 liter water
– 2 eetlepels groentebouillon
– 4 eetlepel sojaroom
Bereiding
Schil de ui en de look, snipper ze fijn. Was de koolrabi, verwijder de groene bladeren en snij in blokjes.
Was de prei en snij het preiwit in grote ringen, het licht groen gedeelte in fijne ringen en hou deze apart.
Verwarm het kokosvet in een soepketel en fruit hierin alle groenten 5 minuutjes.
Voeg een beetje water toe en laat de groenten nog 5 minuutjes stoven op een zacht vuur, regelmatig roeren.
Overgiet met het liter water en voeg ook groentebouillon, nootmuskaat en marjolein toe.
Laat 30 minuutjes doorkoken op een zacht vuur.
De lichtgroene preisnippers kort bakken in wat olie, zodat ze nog knapperig zijn
Mix de soep. Op smaak brengen met peper en zout. Serveer de soep in kommen.
Werk af met fijne preiringen en druppel de room op de soep.
Bij een niet vegetarische variant, kan je garnalen toevoegen.