Zijden-tofuroom met exotisch fruit*

Standaard

IMG_2587Ingrediënten voor 10 potjes

250 gr soja dessert room

250 gr zijden tofu

8 eetlepel geraspte kokosnoot

1 mango

10 litchis

Handvol blauwe bosbessen

1 koffielepel stevia poeder (groen)

(eventueel één opgeklopt eiwit voor extra luchtige room)

Bereiding

Snij de zijden tofu in kleine blokjes. Klop de sojaroom met de stevia  stijf met een mixer  in een grote mengkom. Voeg beetje bij beetje de zijden tofu toe,  verder mixen tot een luchtig mengsel. Meng de helft van de geraspte kokos onder het mengsel en roer eventueel één opgeklopt eiwit onder de room voor een extra luchtige mengsel.

Rooster de rest van de kokosrasp  in een hete pan tot ze goud bruin zijn, laat afkoelen.

Schil de mango en de litchis. Snij de vruchten in kleine stukjes.

Neem 10 kleine glazen potjes en verdeel  1 eetlepel  fruit over elk potje, daarna een laag room, terug een laag fruit en terug een laag room. Werk af met een koffielepel geroosterd kokosrasp en enkele blauwe bessen.

IMG_1421IMG_1422IMG_1418IMG_1415

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s