Hazelnootkoekjes met chocolade zonder suiker**

Standaard

Ingrediënten voor 15 koekjes

* 50 gr kokosvet op kamertemperatuur in blokjes * 1 koffielepel agave siroop *  2 eetlepel sojaroom * 50 speltbloem * 80 gram gemalen hazelnoten * 20 gram pure chocolade * 1 mespunt groene stevia  *1 theelepel bakpoeder

BereidingIMG_2774

– Verwarm de oven voor op 180°C.

– Weeg 70 gram gemalen hazelnoten af en hou 10 gram apart, hak de chocolade fijn.

– Doe al de ingrediënten in een kom en kneed tot een stevige deegbal

  (eventueel wat water toevoegen indien het deeg de droog is).

– Leg de deegbal een halfuur in de koelkast.

– Rol de deegbal uit tot een plak van 5 mm en steek de koekjes uit.

– Wentel de koekjes in de rest van de gemalen hazelnoten.

– Druk de koekjes plat op een met bakpapier bedekte bakplaat.

– Bak ze een kwartiertje in de oven op 180°C, laat ze nog uitdrogen in de openstaande oven en laat afkoelen.

Eén reactie Volgende »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s