Groententaart prei ricotta***

Standaard

Ingrediënten

– 3 wit van prei ( dikke prei stronken)

– 150gr champignons ( in 4 snijden, niet in plakjes)

– 1 grote ui???????????????????????????????

– 100 gr gemalen gruyere kaas

– 3 eieren

– 1 dl haverroom ( of sojaroom)

– 150 gr ricotta

– 1 ronde bladerdeeg 280gr

– takje rozemarijn 1 koffielepel gedroogde tijm 1 koffie lepel oregano 1 teentje look

Bereiding

Rol eerst het taartdeeg met het bakpapier uit in de taartvorm, krul de rand tegen de taartvorm om en prik heel de bodem vol gaatjes met een vork. Oven voorverwarmen op 200°C.

Wok de champignons kort op een hard vuur aan met de fijngesneden look en ui.

Bak het bladerdeeg 5 minuten voor in de oven op 200 graden, leg een handvol droge bonen op het deeg anders gaat het rijzen.

Snij de prei in ringen van 1 cm breed. Stoom de prei 10 minuutjes. Laat ze uitlekken op keukenpapier, daardoor vermijd je teveel vocht in de taart. Vermeng de gestoomde prei en de erwten met de ricotta en de gemalen kaas.

Klop de eieren tot een schuimige massa met de mixer en voeg zachtjes de room bij, houd het mengsel luchtig.

Leg eerst de champignons op de taartbodem, verdeel dan het groenten kaas mengsel erover. Giet het schuimige eimengsel op de groenten en verdeel het zachtjes met een vork. Zet de groentetaart direct in het midden van de oven 25 à 30 minuten op 200°C.  Als de randjes goudbruin kleuren is de taart klaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s