Kikkererwtballetjes
Ingrediënten
150 gr droge kikkererwten,
1 eetlepel koriander poeder,
1 eetlepel komijnpoeder,
1 eetlepel ras el hanout,
1 kleine ui,
3 eetlepels overschotje van gekookte rode biet (mogen ook andere groenten zijn),
2 eetlepel sesamzaadjes,
5 eetlepel olijfolie
1 eetlepel sojusaus
1 eetlepel worcestersaus
2 eetlepels paneermeel
Dipsaus
Ingrediënten
1 avocado
1 koffielepel citroensap
5 eetlepels sojaroom
peper en zout
Bereiding
Week de kikkererwten 12 uur in water. Kook ze in dubbel zoveel water, dit duurt minimum een halfuur. Snipper de ui en de look fijn en voeg deze na 20 minuten kooktijd toe aan de kikkererwten. Laat koken tot de kikkererwten gaar zijn. Laat dit mengsel afkoelen, voeg al de overige ingrediënten toe en mix alles tot een vaste pasta. Rol balletjes ter grote van een okkernoot en bak ze voorzichtig in een pan met wat kokosolie.
Voor de dipsaus, avocado uitlepelen en mengen met de room, citroensap, peper en zout.