Risotto met koolrabi en kervel**

Standaard

Ingrediënten : (4 personen)
350 gr volle risottorijst (let op, kooktijd langer dan gewone risotto rijst)
1 grote koolrabiIMG_2938
1 glas witte wijn
350 gr kastanje champignons
1 bussel kervel
150 gr parmezaankaas
1,5 liter groentebouillon ( 2 eetlepel groentebouillon in kokend water oplossen)
Peper en zout
50 gr boter
5 lepels olijfolie

Bereiding
Schil de koolrabi en rasp in grove stukken. Hak de kervel fijn. Zet een ruime kookpot op een middelmatig vuur en verhit de helft van de olie. Voeg de rijst al roerend toe tot hij glazig wordt. Blus met de wijn. Voeg geleidelijk ( pollepel per pollepel) de warme bouillon bij de rijst. Rijst geleidelijk laten wellen, roeren en weer bouillon bijvoegen. Kooktijd ongeveer 45 minuten ( rijst moet gaar zijn). Laatste 15 minuten van kooktijd alle koolrabi bijvoegen. 1 minuut voor het einde van de kooktijd de helft van de verse kruiden en de helft van de geraspte parmezaan toe bijvoegen. Voor extra romige risotto een klontje boter onder roeren.
Tijdens het koken van de rijst, champignons in plakjes snijden en aanbakken in een pan met de olijfolie.
Risotto serveren op en bord , daarop de champignons, grof geraspte parmezaankaas en een enkel takjes kervel.

Op foto ristotto geserveerd met gevulde koolbladeren, zie recept onder.
De koolbladeren afwerken met zuren room vermengd met fijn gesnipperde kervel.
.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s