- 90 gram havermout
- 150 gram speltbloem
- 1 banaan (ongeveer 140 gram)
- 1 theelepel bakpoeder (8 gr)
- 1 eetlepel ahornsiroop
- 50 gr geraspte kokos
- 2oo ml kokosroom
- 2 ei
- 80 ml zonnebloemolie
- 5 gr stevia poeder groen
- snufje zout
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snij de banaan in blokjes en prak ze plat.
Doe havermout, speltbloem, bakpoeder, geraspte kokos, stevia en zout in een kom. Roer dit goed door elkaar.
Breek de eieren, eigeel van eiwit scheiden en klop het eiwit op. Meng in een andere kom de zonnebloemolie, de eierdooiers en de kokosroom.
Breng dan het droge mengsel bij het natte en meng goed met een vork.
Meng ook de geprakte banaan onder het deeg. Roer als laatste het opgeklopt eiwit onder het deeg.
Vul de muffin vormpjes voor ongeveer de helft en zet ze op een bakplaat. Zet de plaat direct midden in de oven.
Bak de muffins 18 minuten tot dat ze lichtbruin zijn. Laat de muffins op een rooster afkoelen tot ze koud zijn om te serveren.
Eventueel afwerken met frosting zie recept https://smullebek.wordpress.com/2014/02/25/worteltaart-zonder-suiker/
Variatie het citroensap vervangen door een halve geprakte banaan.
Pingback: Het grote bakfestijn zonder suiker | De Gezonde Smullebek