- 1 el olijfolie
- 2 preien
- 150 g risottorijst
- 1 glas witte wijn
- 500 ml groentebouillon
- 100 g zachte geitenkaas
- klontje boter ( 50gr)
- 1 tl gedroogde tijm
- 1 bussel peterselie
- 50 gr geraspte parmezaan kaas
- handvol geroosterde pijnboompitten
Bereiding
Verwijder het meest groene gedeelte van de prei en was de prei, snij in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Zet een ruime kookpot op een middelmatig vuur en verhit de olie. Voeg de rijst al roerend toe tot hij glazig wordt. Blus met de wijn. Voeg geleidelijk ( pollepel per pollepel) de warme bouillon bij de rijst. Rijst geleidelijk laten wellen, roeren en weer bouillon bijvoegen. Kooktijd ongeveer 45 minuten ( rijst moet gaar zijn). Laatste 15 minuten van kooktijd preiringen en tijm bijvoegen. Voor extra romige risotto klontje boter onder roeren.
Risotto serveren op een bord. Schep op de rijst 2 eetlepels geitenkaas, vervolgens de gehakte peterselie, de grof geraspte parmezaankaas en enkele pijnboompitten.