Risotto met prei en geitenkaas**

Standaard

Ingrediënten
ris-prei

Bereiding

Verwijder het meest groene gedeelte van de prei en was de prei, snij in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Zet een ruime kookpot op een middelmatig vuur en verhit  de olie. Voeg de rijst al roerend toe tot hij glazig wordt. Blus met de wijn. Voeg geleidelijk ( pollepel per pollepel) de warme bouillon bij de rijst. Rijst geleidelijk laten wellen, roeren en weer bouillon bijvoegen. Kooktijd ongeveer 45 minuten ( rijst moet gaar zijn). Laatste 15 minuten van kooktijd preiringen en tijm bijvoegen. Voor extra romige risotto klontje boter onder roeren.

Risotto serveren op een bord. Schep op de rijst  2 eetlepels geitenkaas, vervolgens de gehakte peterselie,  de grof geraspte parmezaankaas en enkele pijnboompitten.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s