Ingrediënten voor 2 personen
80 gr bruine linzen
150 vegetarisch gehakt
1 teentje look
2 grote paprika geel of rood
1 kleine ui
50 gr gemalen kaas
1 ei
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel groentebouillon
1 koffielepel komijnpoeder
1 koffielepel korianderpoeder
1 mespunt paprika poeder
Bereiding
Kook de linzen gaar ( kooktijd zie aanduiding op de verpakking, 2 delen water 1 deel linzen) en voeg de bouillon toe.
Was de paprika’s en snij ze in twee langs de lange zijde. Verwijder het zaad en stoom de paprika 10 minuten in een stoommandje.
Zet de gril van de oven op 180°C.
Snipper de ui en het teentje look fijn. Voeg dit bij de gare linzen. Meng ook de kruiden, het vegetarisch gehakt en het opgeklopt ei onder het mengsel.
Doe het mengsel in de gaar gestoomde halve paprika’s. Strooi een eetlepel gemalen kaas op de gevulde paprika’s en zet ze 10 min onder de gril in de oven.
Geserveerd met:
gebakken champignons
https://smullebek.wordpress.com/2014/03/23/pastinaak-zoete-aardappel-koekjes-met-zure-room/
gestoofde koolrabi/worteltjes recept volgt
Pingback: Koolrabi met worteltjes in sojaroom* | De Gezonde Smullebek
Pingback: Food for good vibes down under with Nesjes Prinsesjes | Food for Good Vibes