Koolrabi broccolisoep met mascarpone

Standaard

Ingrediënten   voor 4 personen
– 3 koolrabi ( ongeveer 500 gr)foto

– 1 ui

– 1/2 kleine broccoli

– 2 eetlepels kokosvet

– 1 bussel bieslook

– peper en zeezout naar smaak

– 1,5  liter water

– 2 eetlepels groentebouillon

– 150 gr mascarpone

Bereiding

Schil de ui, snipper ze fijn. Verwijder de groene bladeren van de koolrabi. Was de koolrabi en de broccoli en snij in grote blokjes van 2 cm.
Verwarm het kokosvet in een soepketel en fruit hierin ui, koolrabi en broccoli gedurende 5 minuten.
Voeg een glas water toe en laat de groenten nog 5 minuutjes stoven op een zacht vuur, regelmatig roeren.
Overgiet de gestoofde groenten met de rest van het water, voeg ook groentebouillon toe en kook gedurende 20 minuten.
Snipper de bieslook fijn en meng door de soep (enkele sprietjes apart houden voor decoratie).
Voeg de mascarpone toe en mix de soep. Nog even opwarmen, niet laten koken. Op smaak brengen met peper en zout. Serveer de soep in kommen, met enkele sprietjes bieslook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s