Muffins van gierstvlokken*

Standaard

Ingrediënten

  • 130 gram gierstvlokkenIMG_3269
  • 150 gram speltbloem
  • 200 gram geschilde harde peer
  • 1 theelepel bakpoeder (8 gr)
  • 1 eetlepel honing
  • 70 gr bakvaste chocolade druppels
  • 100 ml sojaroom
  • 120 ml sojamelk
  • 2 ei
  • 90 ml zonnebloemolie
  • 3 gr stevia poeder groen
  • snufje zout

Bereiding 

Verwarm de oven op 180 graden. Schil de peer en snij in kleine blokjes of rasp.

Doe gierstvlokken, speltbloem, bakpoeder, chocolade druppels, stevia en zout in een kom. Roer dit goed door elkaar.

Breek de eieren, eigeel van eiwit scheiden en klop het eiwit op. Meng in een andere kom de zonnebloemolie, de eierdooiers en de sojaroom en sojamelk.

Breng dan het droge mengsel bij het natte en meng goed met een vork.

Meng ook de peerblokjes  onder het deeg. Roer als laatste het opgeklopt eiwit onder het deeg.

Vul de muffin vormpjes voor ongeveer de helft en zet ze op een bakplaat. Zet de plaat direct midden in de oven.

Bak de muffins 18 minuten tot dat ze lichtbruin zijn. Laat de muffins op een rooster afkoelen tot ze koud zijn om te serveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s