Asperge spinazie Frittata*

Standaard

Ingrediënten voor 2 à 3 personen

  • 80 gr asperges
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 pijp ajuin
  • 1 kleine courgette (ongeveer 100 gr)
  • 1 teentje knoflook
  • 50 gr spinazie (mag ook diepvries zijn)
  • enkele blaadjes verse basilicum fijn gesnipperd
  • 40 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • 120 gr ricotta
  • 120 gr mascarpone
  • 2 grote eieren

BereiIMG_3444ding

Schil de asperges , snij de asperges in kleine stukken van 2 cm en  kook de  asperges ca. 2 minuten.

Rasp de courgette grof. Giet de asperges af en laat ze afkoelen. Snipper de ui en de look fijn.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Verhit de olie in een pannetje en fruit de uisnippers en de look glazig. Zet het vuur hoger en doe de geraspte courgette erbij.  Doe op het laatst de spinazie erbij en roer tot de spinazie  geslonken is.

Neem de pan van het vuur en voeg de asperges en het basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper en laat alles afkoelen.

Klop de eieren op tot een luchtig schuimig mengsel.

Roer de ricotta, mascarpone, zacht onder de los geklopte eieren, voeg ook de parmezaan kaas toe  en doe dit mengsel bij de afgekoelde groenten. Roer voorzichtig om, zodat het ei schuimig blijft.

Schep het mengsel in een lange rechthoekige ( synthetische) springvorm en strooi de overgebleven geraspte kaas erover. Zet de vorm in de oven en bak de taart ca. 30 minuten (de bovenkant moet goudbruin worden). Laat de frittata  afkoelen  in de koelkast. Serveer koud met sla naar keuze.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s