De rabarber uit mijn tuin werd te groot en moest verwerkt worden, dus hier een gezonde(re) variant op onderstaand recept.
https://smullebek.wordpress.com/2013/08/15/crumble-cakes-met-rabarber/
Crumble-cakes-met-rabarber zonder suiker
Uit bovenstaand recept heb ik volgende ingrediënten vervangen door -> zie vetjes
Ingrediënten
Voor de cakes
175 g suiker vevangen door 90 gr stevia Pur Via
175 g rabarber (geschild) 50 gr meer rabarber toevoegen
1 ei
2 el zonnebloem of maïsolie (geen olijf)
1 tl vanille extract of 1 zakje vanillesuiker neen geen suiker
125 ml karnemelk (zorgt voor de heerlijke luchtigheid) ik heb yoghurt gebruikt
200 g zelfrijzende bloem vervangen door speltbloem en 1 koffielepeltje bakpoeder
Voor de crumble
50 g rietsuiker gebruik hier als zoetmiddel een lepel honing en twee eetlepels kaneel
50 g gewone bloem beter speltbloem
25 g havermout beter amandelschilfers
boter kan ook met kokosolie
bereiding idem als https://smullebek.wordpress.com/2013/08/15/crumble-cakes-met-rabarber/
Van de resterende rabarber heb ik moes gemaakt met kaneel.
Ingrediënten
Snij de stengels in stukken van ca. 3 centimeter. Doe ze met 2 eetlepels water in een pan op een laag vuur. Voeg de stevia en pijpkaneel toe.
Verwarm al roerende tot er voldoende vocht vrijkomt en laat de rabarber gedurende ca. 10 minuten op een matig vuur gaar koken.
De moes kan warm of koud worden geserveerd.
Pingback: Boekweitpannenkoeken met ….* | De Gezonde Smullebek