Wat met al die rabarber **

Standaard

De rabarber uit mijn tuin werd te groot en moest verwerkt worden, dus hier een gezonde(re) variant op onderstaand recept.

https://smullebek.wordpress.com/2013/08/15/crumble-cakes-met-rabarber/

Crumble-cakes-met-rabarber zonder suikerIMG_3643

Uit bovenstaand recept heb ik volgende ingrediënten vervangen door -> zie vetjes

Ingrediënten
Voor de cakes
175 g suiker     vevangen door 90 gr stevia Pur Via
175 g rabarber (geschild)  50 gr  meer rabarber toevoegen
1 ei
2 el zonnebloem of maïsolie (geen olijf)
1 tl vanille extract of 1 zakje vanillesuiker   neen geen suiker
125 ml karnemelk (zorgt voor de heerlijke luchtigheid)    ik heb yoghurt gebruikt
200 g zelfrijzende bloem    vervangen door speltbloem en 1 koffielepeltje bakpoeder

Voor de crumble
50 g rietsuiker   gebruik hier als zoetmiddel een lepel honing en twee eetlepels kaneel
50 g gewone bloem   beter speltbloem
25 g havermout   beter amandelschilfers
boter  kan ook met kokosolie

bereiding idem als https://smullebek.wordpress.com/2013/08/15/crumble-cakes-met-rabarber/

Van de resterende rabarber heb ik moes gemaakt met kaneel.

Rabarbermoes zonder suikerIMG_3644

Ingrediënten

750 gram rabarber
20 gram stevia Pur Via
1 pijpkaneel
Bereiding
Snij van de rabarber de steelaanzet en het blad af. Trek van oude rabarber de schil af. Bij jonge rabarber is dit niet nodig. Was de stengels zorgvuldig.
Snij de stengels in stukken van ca. 3 centimeter.  Doe ze met 2 eetlepels  water in een pan op een laag vuur. Voeg de stevia en  pijpkaneel toe.
Verwarm  al roerende tot er voldoende vocht vrijkomt en laat de rabarber  gedurende  ca. 10 minuten op een matig vuur gaar koken.
Indien de moes te veel water bevat, al roerend verder laten inkoken op en zacht vuur. Pijpkaneel verwijderen.
De moes kan warm of koud worden geserveerd.

Eén reactie Volgende »

  1. Pingback: Boekweitpannenkoeken met ….* | De Gezonde Smullebek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s