Gerecht met tip van mijn dochter Ines.
Ingrediënten voor 8 personen
– 1500 gr courgette
– 3 uien
– 1 kleine bussel snijselder (snijselder op foto recht uit mijn moestuin, gewone groene selder is ook mogelijk 3 stengels is voldoende)
– 1 grote wortel
– 2 eetlepels kokosolie
– 1 eetlepel kerrie-mix (van Oxfam, gewone curry kan ook)
– peper en zeezout naar smaak
– 3 liter water
– 3 eetlepels groentebouillon
– 300 ml kokosroom
– enkele takjes koriander
Bereiding
Schil de ui en de wortel en snij in grote stukken. Was de selder en snij ook in stukken, ook de blaadjes.
Verwijder de grote zaden uit de courgette en snij in grote blokjes van 2 cm.
Verwarm het kokosolie in een soepketel en fruit hierin alle groenten, voeg de courgette als laatste bij.
Voeg een glas water toe en laat de groenten nog 5 minuutjes stoven op een zacht vuur, regelmatig roeren.
Overgiet de gestoofde groenten met de rest van het water, voeg ook groentebouillon en de kerrie-mix toe. Kook de soep gedurende 15 minuten op een zacht vuur en voeg daarna de kokosroom toe, mix de soep. Nog even opwarmen, niet laten koken. Op smaak brengen met peper en zout.
Serveer de soep in kommen, met enkele takjes koriander.
Pingback: Courgette tomaat paprika soep * | De Gezonde Smullebek