Rode bietsoep met venkel en sinaasappel*

Standaard

Ingrediënten   voor 4 personen beet-soup-ck-1120314-l

  • 1 ui
  • 1 kleine venkel
  • 50 g boter
  • schil en sap van 1 bio sinaasappel
  • 500 g rode biet
  • 2 eetlepel groentebouillon
  • 1,5 liter water
  • 150 g ricotta
  • peper en zout

Bereidingswijze

1. Snipper de ui. Snij de venkel in blokjes.
Stoof alles glazig in de boter.
2. Schil de sinaasappel met een dunschiller en doe de reepjes bij de ui ( de schil van niet bio sinaasappels zijn giftig !) Schil de bietjes, snij ze in stukken en doe ze bij in de pan.
3. Overgiet met 1,5 liter water en doe er de groentebouillon bij. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken. Haal de sinaasappelschil uit de pan en mix de soep glad met 100 g ricotta en het sinaasappelsap. Breng op smaak met peper en zout.
4. Verdeel over kommetjes en werk af met een lepeltje ricotta en wat venkelgroen.

Eén reactie Volgende »

  1. Pingback: Ecozoet recepten | De Gezonde Smullebek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s