Chocolade notencake voor een nieuwe start**

Standaard

Ingrediënten   8 portiesIMG_3687

    • 100 gr pure chocolade
    • 80 gr kokosolie
    • 150 gr noten, hazelnoten en/of okkernoten grof gehakt
    • 3 eieren
    • 40 gr bruine rietsuiker
    • 40 gr stevia “pur via”
    • 100 gr speltbloem
    • 1 koffielepel bakpoeder

Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakeblik van 20 cm in en bestrooi met wat bloem, of neem een silconeIMG_3684n cakevorm.
    2. Breek de chocolade in stukken en doe ze in een kleine pan met de kokosolie. Laat dit op een laag vuurtje smelten. Wanneer het romig is, voeg je de helft van de gehakte noten toe, alles goed mengen.
    3. Split de eieren. Klop de eiwitten met een eetlepel suiker stijf.
    4. Klop in een andere kom de eierdooiers met de overige suiker en de stevia. Voeg de gezeefde bloem en het bakpoeder toe. Klop dit mengsel door het chocolademengsel. Tenslotte roer je de eiwitten er voorzichtig door.
    5. Doe het mengsel in het cakeblik. Strooi de overige noten erover.
    6. Bak de cake en in de voorverwarmde oven.

20150320_214816We hebben iets te vieren, een nieuwe start!

Een feestje met de petekindjes en een heerlijke chocolade notencake. Meer foto’s

Een zalige boost van energie, ik ga helemaal voor mijn passie…..en duik de kookpotten in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s