Ingrediënten voor ongeveer 20 koekjes
- 2 rijpe bananen (ongeveer 250gr)
- 1 eetlepel rijstsiroop
- 1 koffielepel stevia pur via
- 70 gr havermout
- 80 gr geraspte kokos
- 50 gr donkere chocolade
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de chocolade in kleine stukken van 1/2 cm. Prak de bananen fijn, roer de havermout en de kokosrasp er doorheen. Breng de koekjes vervolgens op smaak met één eetlepel stevia en één eetlepel rijstsiroop. Meng alles tot een homogene massa. Kneed het deeg en vorm balletjes ter grote van een okkernoot. Druk met je duim een kuiltje in de balletjes, doe een klein stukje chocolade in het kuiltje.
Leg de koekjes op bakpapier op een bakplaat en bak de koekjes 15 minuten in de oven. Haal de koekjes uit de oven als ze goudbruin gebakken zijn. Laat de koekjes afkoelen.
Pingback: Variatie op kokos koekjes* | De Gezonde Smullebek