Twee kolensoep met marjolein*

Standaard

Ingrediënten   voor 6 personenIMG_3769

– 1/4  bloemkool ( ongeveer 300 gr)
– 1/4 witte kool ( ongeveer 300 gr)
– 2 grote wortelen
– 2 uien
– 2 eetlepels kokosvet
– 2 eetlepel marjolein
– 2  liter water
– 3 eetlepels groentebouillon
– 250 ml haverroom
– peper en zeezout naar smaak

Bereiding

Schil de uien, snipper ze grof.  Snij de bloemkool en de geschilde wortelen in grote delen, snij de witte kool in grote repen.
Verwarm het kokosvet in een soepketel en fruit hierin de ui, voeg een kop water toe en daarna de andere groenten. Stoof de groenten gedurende 5 minuten op een zacht vuur, regelmatig roeren.
Overgiet de gestoofde groenten met de rest van het water, voeg ook groentebouillon en marjolein toe en kook gedurende 20 minuten.

Meng de haverroom door de soep en mix de soep. Nog even opwarmen, niet laten koken. Op smaak brengen met peper en zout. Serveer de soep in kommen, op foto geserveerd met reepjes havermoutpannenkoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s