Bulgur met prei en wortel**

Standaard

Ingrediënten voor 4 personen

– 300 gr bulgur
– 2 wortel
– 1 uibulgur
– 1 wit van prei
– 2 tenen look
– 1 eetlepel komijn
– 1 eetlepel korianderpoeder
– 3 eetlepel sesamolie
– busseltje peterselie
– peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Breng water aan de kook en laat de bulgur hierin 8 minuten verder koken, afhankelijk van de gevraagde kooktijd.
  2. Snij de wortelen, de ui in kleine blokjes en de prei in fijne reepjes. Snipper de look fijn.
  3. Verhit de sesamolie in een wok en roerbak alle groenten. Overgiet de groenten met een kop water, zet het deksel op de pan en laat de groenten garen.
  4. Meng de bulgur onder de gare groenten en voeg ook komijn en koriander toe. Peper en zout naar smaak.
  5. Serveer de bulgur met fijn gehakte peterselie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s