Tajine met kip, pastinaak en sinaasappel*

Standaard

Ingrediënten voor 3 personen
                Kookevenement via activate.me,Knipsel meer info klik op de link

      • 6 kippenboutjes
      • 1 ui
      • 2 grote pastinaken  (ongeveer 300gr)tajine kip
      • 2 tenen look
      • 1 bio sinaasappel
      • 2 tomaten
      • 6 saffraandraadjes
      • enkel druppels oranjebloesemextract
      • 12 hazelnoten
      • bussel bladpeterselie
      • 2 eetlepel kokosolie
      • peper en zout naar smaak

Bereiding
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze daarna heel grof.
Pers de helt van de sinaasappel uit en verdeel de andere sinaasappelhelft (met schil) in 6 gelijke stukken.
Verhit de kokosolie in de tajine en braad de kippenbouten aan tot ze goudbruin gebakken zijn. Snij alle groenten in middelgrote gelijke stukken, de tomaten in 6 parten. De look fijn snipperen. Voeg eerst de ui bij de kip in de tajine en bak de ui glazig.
Voeg de pastinaak, het sinaasappelsap, de knoflook en de saffraan toe en schep even door. Leg daarop de tomaten en de parten sinaasappel en voeg water bij tot de tajine voor de helft gevuld is. Zet de deksel op de tajine en laat de schotel  25 minuten garen op een matig vuur.
Voor het opdienen de peterselie en de hazelnoten over het gerecht verdelen.

Serveren met couscous of bulgur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s