Ingrediënten voor 4 appels
4 middelgrote appels
2 eetlepels rozijnen
1 eetlepel boter
100 gr pistachenoten
20 gr walnoten
2 kaneelstokken
1 koffielepel honing
1 theelepel kaneelpoeder
Bereiding
Laat de rozijnen weken in kopje warm water (ongeveer 0,5 dl water).Verwarm de oven voor op 180 gr.
Was de appels maar schil ze niet, haal het kapje van de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor of een scherp mes. Hol de appels een beetje uit.
Hak de pistachenoten en de walnoten fijn. Hou de helft van de noten apart. Meng de andere helft noten met de geweekt rozijnen, de boter, het kaneelpoeder en de honing. Vul de appels met dit mengsel en zet de appels in een ovenschaal. Steek de helft van een kaneelstok in de appels. Doe 1 centimeter water in de ovenschaal. Dek de ovenschaal af en zet de schaal 30 minuten in de oven op 180°C. Verwijder het deksel van de schaal en verdeel de overige noten op de appels en laat de ze nog 15 minuten garen.