Pizza met pompoenbodem, glutenvrij *

Standaard

Kookevenement via activate.me,Knipsel meer info klik op de link

Ingrediënten
500 g pompoen (zonder zaden en schil)
100 g kikkererwtenmeel
2 eetlepels lijnzaadIMG_3413
1 blikje 140 gr tomatenpuree
3 koffielepels verse of droge oregano
2 tomaten
100 gr gemalen kaas
125 gr mozzarella
beleg naar keuze: tomaten, champignons, artisjok, look, paprika…
peper en zout

Bereiding
Snij de pompoen in grote stukken. Stoom de pompoen gaar met een bodem water. Laat de pompoen goed uitlekken. Plet de pompoen met een pureestamper en meng het kikkererwtenmeel, het lijnzaad en 2 lepels oregano er doorheen. Smeer het mengsel uit op bakpapier of op een silicone bakvel ongeveer één centimeter dik.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Vermeng de tomatenpuree met de rest van de oregano en smeer deze over de pizzabodem. Leg er fijne plakjes tomaten op en beleg de pizza verder naar keuze: champignons, artisjok, look…
Als laatste gemalen kaas en mozzarella over de pizza verdelen.
Bak de pizza 25 à 30 minuten op 190°C.

Pizza gebakken voor mij nieuwe vrienden van http://www.dance4change.be/samentuinen.html# 

meer foto’s

Eén reactie Volgende »

  1. Pingback: Pompoenpizza uit Australië | Food for Good Vibes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s