Ingrediënten voor 4 personen
- 4 kipfilets 400 gr
- 4 stronk witloof 400 gr
- 150 ml sojaroom
- 1 tl citroensap
- 1 grote appel
- 2 eetlepel speltbloem
- 2 eetlepel kokosolie
- peper & zout naar smaak
Bereiding
Snij het witloof eerst overlangs in tweeën, verwijder de harde kern en snij het dan in de lengte in repen. Schil de appel en snij in kleine blokken van 2 cm. Snij de kip in blokken van 3cm. Kruid de kipfilets met peper en zout en haal ze door de bloem. Smelt de kokosolie in een pan, bak de kip aan alle kanten bruin en bijna gaar, doe er dan het witloof en de appel bij. Dek de pan af en laat 15 minuten stoven. Giet er de sojaroom bij en laat verder sudderen tot de kip gaar is. Werk af met het citroensap. Hier geserveerd met spinazie zoete aardappel puree.