*
De vegetarisch keftaballetjes bereiding onder deze link
linzenballetjes vervang de garam masala door ras el hanout.
Voor 4 personen 150gr linzen gebruiken
*
Bak de balletjes eerst aan in de tajine en haal ze dan uit de tajine.
Kookevenement via activate.me,
meer info klik op de link
Ingrediënten voor de tajine:
– 4 teentjes knoflook;
– 2 uien;
– 100 gram boter;
– 2 blikken gepelde tomaten (of 5 grote tomaten in blokjes gesneden)
– 1/4 theelepel kurkuma;
– 2 theelepels honing
– 2-3 mespuntjes scherpe rode peper
– bussel verse bladpeterselie
Bereiding
Pel de uien en de knoflook, hak ze fijn. Laat de boter in een tajine . Fruit in 5 minuten op een zacht vuurtje al roerend de uien en de knoflook. Doe er de tomaten en het sap bij, prak ze fijn met een vork, voeg de kurkuma, de honing, de peper en wat zout toe. Laat 30 minuten zonder deksel sudderen;
Leg de linzenballetjes in de tomatensaus, doe het deksel op de pan en laat 10 minuten doorsudderen. Aan het eind van de bereidingstijd moet de saus redelijk dik zijn. Breek 2 eieren over het gerecht, zet het deksel weer op de tajine en laat de eieren nog 10 minuten pocheren op een zacht vuur. Werk af met grote takjes verse bladpeterselie.
Pingback: Briwats, Tajines en meer Marokkaans lekkers | Food for Good Vibes