Tajine met lamsvlees, steranijs en vijgen*

Standaard

Kookevenement via activate.me,Knipsel meer info klik op de link

Wat heb ik genoten van  het vrijgezelinnen feestje in St Gillis.

9 jonge dames in actie in de keuken van stralende “BRIDE TO BE” Laura          

meer foto’s

Ingrediënten   voor 6 personen 

  • 3 el sesamolie
  • 3 grote teentjes knoflook, geplet20150110_185000
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 500 gr lamskoteletten
  • Water 1 grote tas
  • 3 verse vijgen
  • 1½ el geraspte verse gember
  • 2 kaneelstokje, doormidden gebroken
  • 4 steranijs
  • 400 g wortels
  • 400 g boter rapen of aardperen
  • peper en zout
  • verse grove peterselie

Bereiding

  1. Schil de wortelen, de rapen en snij in middelgrote stukken van 2 cm. Let op de stukken moeten ongeveer even groot zijn.
  2. Verhit de sesamolie in de tajineschotel op een hoog vuur. Bak het vlees aan. Voeg de knoflook toe en daarna de uien, Stoof de ui en de look goudbruin aan, zet het vuur lager en meng alles goed.
  3. Haal het lamsvlees uit de tajine. Doe de rapen en de wortelen in de tajine en giet 1 dl water over de groenten. Voeg ook de steranijs, de kaneel, de fijngesnipperde gember, peper en zout toe. Zet het deksel op de tajine en laat de groenten 20 minuten garen op een middelmatig vuur.
  4. Zet het vuur lager en voeg de vijgen en het gebakken lamsvlees toe, laat alles nog 5 minuten opwarmen.

De grove peterselie in grote stukken over de tajine verdelen en serveren.

Eén reactie Volgende »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s