Quinoa met witloof en zalm*

Standaard

 Ingrediënten – voor 4 personen20150120_174416

4 stronken witloof

600 gr zalm

verse tuinkruiden zoals peterselie, bieslook, oregano, tijm

250 ml sojaroom

2 eetlepel olijfolie

2 eetlepel bloem

500 gr quinoa

10 kersttomaatjes

1 eetlepel gedroogde oregano

Bereiding

  1. Snij de zalm in blokjes van 3 cm en wentel ze even in de bloem. Verwijder de harde kern van de witloof en snipper fijn. Het gesnipperde witloof stoven in de olijfolie. Voeg  de kleingesneden zalm, de room, peper, zout en verse kruiden toe, doorroeren en een paar minuten op een laag pitje laten opwarmen, tot de saus indikt.
  2. Intussen de quinoa beetgaar koken in ruim kokend gezouten water en afgieten.
  3. Snij de kersttomaatjes in 4 parten en bak ze aan in een pan met olijfolie en oregano.
  4. Serveer de gekookte quinoa op een bord, daarop het witloof zalm mengsel en werk af met de gebakken tomaatjes en fijngesnipperde peterselie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s