2 pastinaken
3 stevige wortelen
1 grote koolrabi
4 eetlepel olijfolie
1 eetlepel komijn
5 takjes tijm
1 clementine
2 koffielepel balsamico azijn
Peper en zout
10 kersttomaatjes
Bereiding:
Schil de wortelen en pastinaken, was de koolrabi. Snij de pastinaken, de koolrabi en de wortelen in dunne gelijke repen.
Stoom de groenten kort, zodat ze nog knapperig zijn. Snij de kersttomaatjes in 2 helften.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de groenten in een ovenschaal. Giet er wat olijfolie, het sap van de clementine en de balsamicoazijn. Kruid af met komijn, peper en zout.
Verdeel ook de takjes tijm en de halve tomaatjes over de groenten.
Zet de ovenschaal een 15-tal minuten in de oven op 180°C.
Op de foto geserveerd met gekookte aardappelen en een groenteburger van kikkererwten, afgewerkt met gemalen kaas en gekruid met oregano.