Gegrilde groenten met komijn*

Standaard

Ingrediënten voor 4 personen    IMG_4420

2 pastinaken

3 stevige wortelen

1 grote koolrabi

4 eetlepel olijfolie

1 eetlepel komijn

5 takjes  tijm

1 clementine

2 koffielepel balsamico azijn

Peper en zout

10 kersttomaatjes

 Bereiding:

Schil de wortelen en pastinaken, was de koolrabi. Snij de pastinaken, de koolrabi en de wortelen in dunne gelijke repen.

Stoom de groenten kort, zodat ze nog knapperig zijn. Snij de kersttomaatjes in 2 helften.

Verwarm de oven voor op 180°C.

IMG_4423Leg de groenten in een ovenschaal. Giet er wat olijfolie, het sap van de clementine en de balsamicoazijn. Kruid af met komijn, peper en zout.

Verdeel ook de takjes tijm en de halve tomaatjes over de groenten.

Zet de ovenschaal  een 15-tal minuten in de oven op 180°C.

Op de foto geserveerd met gekookte aardappelen en een groenteburger van kikkererwten, afgewerkt met gemalen kaas en gekruid met oregano.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s