Ingrediënten voor 2 personen
1 grote pastinaak
1 grote raap
1 rode paprika
1 eetlepel komijn
3 eetlepel geroosterde zonnebloempitten
2 teen look
150 gr gedroogde kikkererwten
10 champignons
2 ui
1 eetlepel groentebouillon
bussel groot blad peterselie
peper en zout
3 eetlepels kokosolie
2 eetlepel pikante olijfolie met rode chili
Bereiding
Week de kikkererwten in water, minimum 12 uur voor de bereiding. Kook de geweekte kikkererwten met een eetlepel groentebouillon en giet ze af als ze beetgaar zijn. Kruid de kikkererwten met de komijn.
Snij alle groenten in gelijke dunne repen. De champignons in dunne plakken. Snipper de look fijn.
Verhit de wokpan en smelt 2 eetlepels kokosolie in de pan. Wok eerst de ui en paprika repen, voeg dan raap en pastinaak toe en roer steeds goed om.
Bak in een andere pan de champignons en de fijngesnipperde look met de rest van de kokosolie aan. Voeg de champignons en de gare kikkererwten ook bij de andere groenten, giet de pikante olijfolie erover en meng alles goed onder elkaar. Eventueel kruiden met peper en zout. Verdeel de geroosterde zonnebloempitten en fijngesnipperde peterselie over de wokgroenten.
Op foto geserveerd met boekweit-pasta.