Muffin met appel en ricotta**

Standaard

Ingrediënten

  • Ricotta: 150 gr20150117_113538
  • Eieren : 2
  • Stevia pur via: 50 gr
  • Vanillesuiker: 1 koffielepel
  • Speltbloem: 200 gr
  • Kokosolie: 80 gr
  • 1 appel
  • enkele druppels citroensap
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • Pijnboompitten: 25 gr

Bereiding

  1. Meng de ricotta met de eieren. Voeg de gesmolten kokosolie toe.
  2. Rasp de appel, besprenkel de geraspte appel met citroensap.
  3. Meng de bloem de vanillesuiker, het bakpoeder en de stevia onder elkaar. Voeg ook de geraspte appel en pijnboompitten toe.
  4. Verwarm de oven voor op 180°C
  5. Vul siliconen vormpjes met 3/4  van het beslag en zet ze op een ovenschaal.
  6. Plaats de schaal met de vormpjes in het midden van de oven en bak de muffins 18 minuten op 180°C tot dat ze lichtbruin zijn.
  7. Laat de muffins op een rooster afkoelen tot ze koud zijn om te serveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s