Lin­zen­cur­ry met tofu en pastinaak*

Standaard

Ingrediënten voor 2 à 3 personen

1 pastinaak20150207_171300

1 wortelen

1 restje pompoenblokjes (optioneel)

3 tenen look fijnhakken

1 rode chili peper fijnhakken

1 kop gekookte bruine linzen

2 kleine ui

Oxfam groene curry pasta

300 ml kokosroom

250 gr kip

4 eetlepel kokosolie.

3 eetlepel sojusaus

handvol geroosterde amandelschilfers

Enkele takjes bladpeterselie

Bereiding

Snij de tofu in blokjes van 2 cm. Marineer de tofu in de sojusaus met fijngehakte look en chili peper, laat 1 uur trekken.

Was en snij de overige groenten in grote stukken.

Bak de gemarineerde tofu met 2 eetlepels kokosolie  in de wok, haal de blokjes uit de pan en leg op een diep bord.

Bak nu de groenten in de wok onder voortdurend roeren gedurende 10 minuten met de rest van het kokosolie.

Giet een kopje water over de groenten en laat de groenten nog 5 minuten stoven. Voeg nu de kokosroom, de linzen en de groene curry pasta bij de groenten, meng alles goed onder elkaar. Leg de gebakken tofublokjes op het gerecht  en laat nog een 5 tal minuten op een zacht vuur staan.

Dien op in een diep bord met naanbrood en werk af met enkele takjes peterselie en geroosterde amandelschilfers

Recept naanbrood

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s