Kabeljauw met basilicumroom *

Standaard

Ingrediënten voor 4 personen

4 stukken kabeljauw van 150 gr

2 eetlepels speltbloem20150213_185943

1 bloemkool

250 ml sojaroom

1 bussel basilicum

1 glas witte wijn

2 eetlepele olijfolie

peper en zout

Bereiding

Kruid de kabeljauwmoten met peper en zout en wentel de moten in de bloem.

Was de bloemkool en verwijder het dikke middenstuk. Stoom de bloemkoolroosjes gaar in zout water.

Bak de vis met de olijfolie in de pan langs beide kanten goudbruin en giet daarna de witte wijn over de vis. Laat nog enkele minuten sudderen.

Giet het bakvocht van de vis in een mixerpot en laat afkoelen. Voeg de basilicum er bij de sojaroom, mix tot een gladde saus.

Serveer de vis met de bloemkool op een bord en giet de roomsaus over het gerecht.

Op de foto geserveerd met quinoa, gestoofd met prei en sesamzaadjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s