Thais koken recept Ines en Roy :) Down Under :)

Standaard

Ingrdiënten11225820_961840043838508_682605219_n

Hoeveelheid kies je zelf, alles moet een beetje zwemmen in de saus.

Ik heb 800ml/2blikken kokosmelk gebruikt voor 5 man.

Groentjes naar keuze ( tomaatjes, paprika, champignons, aubergine, courgette, aardappel, bonen, broccoli, ajuin …) ook nog look en Chili naar keuze.

Hier met aardappel klaargemaakt.

11210313_961892413833271_1022896167_nBereiding

Eerst look en ajuin gestoofd in wok en geschilde aardappel in blokjes toevoegen samen met de kruiden. Beetje water toevoegen.. Daarna aardappelen opzij zetten en thais curry bijvoegen (gele, groene of rode. Kan je eventueel ook zelf maken) meestal een half potje per blik kokosmelk (op potje lezen). Curry laten stoven tot aroma vrij komt en dan kokosmelk er bij doen een goed roeren en aardappelen wat laten pruttelen

Dan groentjes stir fryen (zie Google)  We hadden geen plaats voor 2° wokpan dus hebben alles in pot gedaan. De groentjes dan bij in de wokpan in de saus.

Je kan er nog vlees bij doen naar keuze in reepjes. Kip of beef of varken. We hebben dat vlees en noodles apart gemaakt voor de veganisten hier.  Voor veganisten zijn tofu reepjes mogelijk.

Kruiden die ik er soms bij doe zijn: chili, gember, paprika poeder, kurkuma, peper. De curry pasta is op zich al heel goed gekruid.11212243_961892423833270_1225305450_n

Serveren met noodles of rijst. Afwerken met halve kersttomaatjes.

.11216160_961892440499935_238810290_n11210151_961892443833268_652768807_n

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s