Glutenvrije pizzabodem met bloemkool en kikkererwtmeel*

Standaard

20150411_103803IngredIënten

1  bloemkool

150 gr kikkererwtmeel

50 gr maisbloem

2 groot ei

3 eetlepel lijnzaadolie

2 eetlepel olijfolie

1 koffielepel oregano

1 koffielepel bakpoeder

Peper en zout


Bereiding

Snij de bloemkool, bloemkoolroosjes en harde kern in kleine stukken. Kook de bloemkool tot ze beetgaar is, zeker niet te plat koken! Laat de bloemkool afkoelen en goed uitlekken.

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Doe de bloemkool met alle overige ingrediënten in een blender en mix tot een gladde pasta.

Leg bakpapier op een pizza bodem en smeer de deeg over het bakpapier uit, eventueel een vel bakpapier over het deeg leggen en uitrollen met de deegrol. Bak de pizza bodem 15 minuten in de oven. Garneer de pizza naar smaak (zie onder link) en zet nogmaals in de oven tot de kaas gesmolten is.

https://smullebek.wordpress.com/2011/10/12/pizza/

Eén reactie Volgende »

  1. Pingback: Glutenvrije herfsttaart met rode biet en boerenkool | Food for Good Vibes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s