Glutenvrij quinao rijstmeel brood *

Standaard

Ingrediënten20150725_101915

  • 140 gr quinoa meel
  • 190 gr rijstmeel
  • 6 gr droge gist
  • 8 gr zout
  • 40 gr lijnzaad
  • 30 gr pompoenpitten
  • theelepel suiker
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 270 ml lauw water

20150725_131515Bereiding: 

Doe het zout in de kom, daarop het lijnzaad en het meel. Als laatste gist en suiker toevoegen. Meng alles met het water  in de keukenmachine, voeg ook het kokosvet bij. Meng alles tot een mooi glad deeg.  Smeer een rechthoekig  bakblik in met een beetje kokosolie en verspreid de pompoenpitten en wat lijnzaad op de bodem van de bakvorm. Verdeel daarna het deeg in de bakvorm. Zet het deeg te rijzen met plastic folie erover en dek het af met een vochtige theedoek., anders barst het deeg open. Laat het deeg minimum 45 min tot een uur rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 180 graden. Zet  het deeg in het midden van de oven en bak het in 45 min gaar. Laat het afkoelen op een gril.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s