Groenterolletjes met wilde kruidensaus*

Standaard

Groenterolletjes met plantensaus20150623_204811

Ingrediënten   Voor 8 personen

Groenterolletjes

  • 250 g lange rammenas
  • 150 g stevige gele courgettes
  • 100 g rode bieten
  • 150 g komkommers
  • 150 g oranje wortelen

Marinade

  • 50 ml witte wijnazijn
  • 150 ml water
  • 1 eetlepel rijstsiroop
  • 1 sjalot (50 g)
  • 20 g gember (netto)
  • 20 verse korianderblaadjes
  • 1 mespunt peper

Garnering

  • 8 eetlepels plantensaus
  • bloemen van koriander
  • blaadjes van de goudbloem

Wilde kruidensaus

  • 5 grote bladeren zurkel uit de tuin
  • loof van een 1 wortel
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • ½ sinaasappel
  • 5 cl olijfolie extra vierge
  • 3 eetlepels witte wijnazijn
  • 1/2 theelepel fijn zeezout
  • 10 blaadjes citroenmelisse
  • 10 blaadjes groen basilicum
  • 10 blaadjes kleine pimpernel
  • 10 blaadjes koriander

Bereidingswijze

Vinaigrette: pel de sjalot en de gember en snij in fijne brunoise (2 mm). Hak de koriander fijn. Meng de azijn in een kom met water, peper en rijstsiroop. Voeg de andere ingrediënten toe en meng. Zet minstens 30 minuten in de koelkast en zeef.

Was en schil de rammenas. Was en borstel zorgvuldig de andere groenten, zonder ze te schillen. Snij ze met de snijmachine of de groenteschaaf in fijne plakjes van 1 mm. Leg ze 20 minuten in de marinade. Laat uitlekken.

Leg een plakje van elke groente op elkaar. Rol op en druk stevig aan. Zet de rolletjes tegen elkaar op een schaal. Herhaal dit tot u minstens 12 rollen hebt.

Maak vervolgens 12 andere rolletjes met een kleinere diameter. Gebruik daarbij de helft van de groentevariëteiten. Zo kunt u variatie brengen bij het opmaken van de borden.

Kruidensaus: was het wortelloof en de kruiden. Zwier ze uit en doe alle ingrediënten in een blender. Mix tot het mengsel een smeuïge consistentie en een mooi groene kleur krijgt. Bewaar in de koelkast.

Schik 4 à 5 rolletjes per bord. Snij 1 à 2 mm weg aan de basis van de rolletjes, zodat ze mooi rechtop blijven staan. Giet er 2 eetlepels plantensaus bij. Garneer met een half bloemscherm van koriander en enkel blaadjes van de goudbloem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s